Mhihihihihi - Jimi Hendrix
Jimi Hendrix


Presentator: De eerste gast van vanavond is een hele bijzondere. Als ik u vertel dat hij de enige man ter wereld is die ooit blaren kreeg op zijn tanden, dan weet u natuurlijk al over wie ik het heb. Dames en heren mag ik u voorstellen aan de trots van Tuindorp. (een burgermannetje met bril gaat naast de presentator zitten) Jimi, leuk dat je hebt willen komen. Het gaat de laatste tijd heel goed met jou, hè?

Jimi: Ja, dat kun je wel zeggen. Ik ben heel gelukkig met mijn vrouw en mijn twee kindertjes. En ik heb een fijne baan bij een levensverzekeringsmaatschappij in het oosten des lands, dus ik mag niet klagen.

Presentator: We gaan eens even kijken naar een fragment van toen jij eigenlijk pas net in de belangstelling kwam. Eigenlijk was jij toen al een tijd bezig, hè?

Jimi: Jawel, een paar jaar al. God, wat zag ik eruit zeg, in die tijd. Jawel, ik weet het nog heel goed. Maar dat ik zo zwart was, wist ik niet. Mijn god... wel een goed stemmetje hè?

Presentator: En daarna is het heel snel gegaan hè? Je kreeg steeds meer aanbiedingen en je platen gingen als warme broodjes over de toonbank. Dat brengt ons bij het volgende fragment...

Jimi: Neeee... hoe kom je daaraan! Oh god, Woodstock! Jaah... dat was een gekkenhuis! Moet je zien wat ik aanheb. Oh, wat erg.

Presentator: Ja, en dan moet je nu even opletten. (Jimi Hendrix speelt gitaar met zijn tanden)

Jimi: Au! Aiaiai! Ja, dat moest toen hè, in die tijd. Anders stelde het natuurlijk niets voor.

Presentator: Was dat niet pijnlijk?

Jimi: Jaah... maar ja, daar dacht je niet bij na. Je deed het gewoon. Dat was natuurlijk een heel andere tijd. Dat kan je je nu gewoon niet meer voorstellen.

Presentator: Dames en heren, ik was in ieder geval heel blij dat hij er vanavond even was. Jimi, bedankt, je gaat nu weer helemaal op de fiets terug naar Tuindorp, heb ik begrepen.

Jimi: Ja, ja, met Babette en de kinderen op de tandem. We moeten een beetje om het buikje denken, hè? Gewoon een beetje gezond leven. Dat vind ik heel belangrijk.

Presentator: Geeft u hem nog een applaus, dames en heren: Jimi Hendrix!
Weer terug?