Mhihihihihi - 2006

Henk Schiffmacher mist poes - Telegraaf 10-07-2006


DEN HAAG - Henk Schiffmacher is op de Parade in Den Haag bestolen. De kunstenaar en tatoeagekoning staat op het reizend theaterfestival met een rariteitenkabinet, waarin allerlei spelingen der natuur en bijzondere voorwerpen te zien zijn. Een daarvan, de zogenoemde Kut van tante Poes, is afgelopen weekeinde door een bezoeker ontvreemd, aldus Schiffmacher maandag.

Het gaat om een namaakvagina van ongeveer 25 centimeter hoog en 15 centimeter breed, die door Michiel Romeyn is gedragen in een van de afleveringen van de tv-serie Jiskefet. Het voorwerp was de afgelopen weken onder een gordijntje te bekijken, maar zaterdag bleek het verdwenen. Schiffmacher: „Een bezoeker vroeg wat er zo bijzonder was onder het gordijntje en toen ik keek zag ik dat de flamoes weg was.”

„Wie jat er nu zo'n ding?”, vraagt de Amsterdammer, die het bijzondere voorwerp nog wel had vastgeschroefd, zich af. Hij gaat aangifte doen bij de politie. „Daar moet ik dus ook gaan uitleggen hoe de Kut van tante Poes eruit ziet”, zegt hij lachend. Dan serieus: „Ik hoop dat we de nepflamoes terugkrijgen, want ik heb haar te leen. Ik heb de boel gelukkig wel verzekerd. Dus als het niet gebeurt, zal ik de schade vergoeden aan de maker.”


Weer terug?