Mhihihihihi - 2005

Elsevier 18-11-2005Jiskefet houdt het na vijftien jaar voor gezien

vrijdag 18 november 2005 15:00

Na meer dan vijftien jaar stopt Jiskefet met het maken van televisieprogramma's. Kees Prins, Herman Koch en Michiel Romeyn, die zichzelf onsterfelijk maakten met de eerste reeks Jiskefet-afleveringen in 1990, gaan iets anders doen.

Dat heeft publieke omroep de VPRO vrijdag bekendgemaakt. 'Als je al zo lang programma's met elkaar maakt, komt onvermijdelijk het moment waarop het genoeg is geweest,' laten Prins, Koch en Romeyn weten in een verklaring van de omroep.Jammer

De VPRO vindt het besluit van het trio jammer. De omroep zal echter de afleveringen van de afgelopen jaren opnieuw uitzenden, zodat de kijkers toch nog niet helemaal af zijn van Jiskefet.

Wat de drie acteurs nu gaan doen is slechts voor een deel bekend. Koch was al bezig met het schrijven van boeken en columns en daar gaat hij mee door. Prins gaat zich bezighouden met theaterregie. Wat de plannen zijn van Romeyn, is niet bekend.

Studenten

De satirische programma's van Jiskefet werden tijdens het eerste seizoen in 1990 zeer populair, vooral onder studenten en afgestudeerden. Met 'Debiteuren, crediteuren', 'De Lullo's' en De Dierenwinkel' wist de VPRO voor een publieke omroep jarenlang uitzonderlijk veel kijkers te trekken.

Publicatiedatum: 18 november 2005
Weer terug?