Mhihihihihi - 2000


NRC 29-06-2000


'Melvin' zingt zijn kraker nu in de Arena


ROTTERDAM. Hij treedt vanavond live op in de Arena, voorafgaand aan de wedstrijd Nederland-ItaliŽ: 'Melvin'. In zijn knalllende oranje pak en met gefŲhnde kuif zingt hij de kraker Oh oh Oranje, op de wijs van Mississippi, de oude hit van Pussycat. Met de gladheid van Richard Clayderman, het volkszanger-gehalte van Koos Alberts en een licht pathetische motoriek. De camp creatie van Kees Prins, bekend van het het VPRO-televisieprogramma Jiskefet, wordt populairder naarmate het Nederlands elftal verder komt bij Euro 2000. Drie maal trad hij met zijn parodie op bij VillaBvD, de talkshow van Frits Barend en Henk van Dorp. Het nummer Oh Oh Oranje is inmiddels regelmatig op de radio te horen.

Mocht het Nederlands elftal ItaliŽ en daarna Frankrijk verslaan, dan kan het lied een grote hit worden. Het zou dan in navolging van Wij houden van Oranje - de hit van Andrť Hazes ten tijde van het door Nederland gewonnen Europees Kampioenschap voetbal in 1988 - hťt nummer van Euro 2000 kunnen worden. Tot in lengte der dagen herhaald.

Kees Prins zal dan ook uitgenodigd worden voor allerhande openingen van winkelcentra, optredens voor radio en televisie of bedrijfsfeesten. Sterker nog, dat wordt hij nu al. Het Jiskefet-boekingskantoor wordt overstelpt met aanvragen, maar Prins gaat er niet op in, aldus een woordvoerder tegenover Vrij Nederland van deze week. "Kees heeft helemaal geen zin om aan het commerciŽle circus mee te doen, hij doet Melvin voor de lol tijdens zijn vakantie."

Om de uitverkochte Arena vanavond in de stemming te brengen treden naast Melvin ook de Italiaanse zangeres Christina en Bill van Dijk op. Van Dijk zingt 'De Finale'. Het Wilhelmus mocht hij niet zingen.


Weer terug?