Mhihihihihi - 1995


Parool 22-03-1995

Televisie over televisie kan heel leuk zijn. Zoals maandag Jiskefet, dat naar zichzelf verwees door De Dierenwinkel te verplaatsen naar een boekhandel en de rol van Michiel Romeyn te laten spelen door Kees Prins, die exact dezelfde schokkende Romeynse hoofdbeweginkjes tevoorschijn wist te toveren.

Televisie over televisie kan ook roerend zijn. Zoals dat jongetje gisteren in Nieuwe Koeien dat bijna perfect de trucjes on nadoen die Maradona, Romario, Litmanen, Hoekstra en Oulida in eerdere uitzendingen hadden laten zien.

Televisie over televisie kan ook goedmoedig zijn. Zoals de verwijzing in Nieuwe Koeien naar KRO's Spoorloos (met tune) waarbij Debby Harry met Clarence Seedorf op zoek ging naar diens nichtje. Als je niet wist wie Clarance Seedorf was, was er geen klap aan, maar ik weet wie Seedorf is, en ik ben blij dat Spaan en Vermeegen niet meer quizzen maar gewoon weer een programma maken.

Televisie over televisie kan ook onthullend zijn. Willem van Hanegem zei tegen Vermeegen dat de tv-journalistiek diep gezonken was. Brandpunt was bij hem geweest en had een half uur met hem gepraat over Louis van Gaal. Daar was geen seconde van uitgezonden. Dat kwam, zei Van Hanegem, omdat hij niks vervelends over Van Gaal had gezegd. Zulke dingen hoor je graag, maar hoor je nooit.

Han Lips


Weer terug?