Mhihihihihi - Humor

Humor & Integratie (met dank aan JWB!)
Man 1: ...maar 't is toch iets anders, 't is niet humor van jezelf. Een mopje is geleende humor en, maar dit was dus héle geleende humor. Maar ik zal dat mopje ook niet hier navertellen want dat vind ik dan weer vervelend om het te herhalen omdat het zo'n naar mopje was.

Man 2: Maar ja de toon is gezet en ik bedoel..

Man 1: De toon is gezet en het was een mopje ten..

Man 2: Ten koste van..

Man 1: Ten koste van.. en dan ten koste van van anderen.

Man 2: Maar hoe verwerk je dat, ik bedoel met dat gezelschap ga je eten, je gaat met die mensen uit het dorp wat eten. Ik bedoel ik heb het een keer gehad met een vriendin van me, ben ik naar een met haar, met haar naar haar huisje in Zuid-Frankrijk geweest.

Man 1: Ja, ja heel herkenbaar.

Man 2: Nou ja, je weet hoe dat gaat ehh..eten... aan tafel... zon... ehhhhhh stukken brood... wijn en dan elke dag kwam daar het bekende wijnboertje en die kwam daar-daar weet ik voor twee franc heb je fantastische wijn.

Man 1: Ja dat is zo.

Man 2: En je nodigt gewoon dat wijnboertje dat nodig je uit aan tafel die komt de volgende dag met zijn hele familie en je zit daar gezellig. Dan vind ik in Nederland dat als jij iemand wil zien dan moet je altijd bellen en dat is allemaal zeer, ja binnen een bepaalde conventie zou je nog enige afspraken maken maar dit is gewoon hup open en zo iemand hoort er ook dan meteen bij hè?

Man 1: Ja, en wat moet je dan doen, in zo'n situatie?

Man 2: Nou, wat moet je doen, dat is gewoon, dat gaat heel organisch maar als ik hier met mijn werkster aan tafel ga zitten dan heb ik geen babbeltje of helemaal niks en ik denk mens lazer op en als die stofzuiger aan gaat dan denk ik van het blijft personeel in die zin.

Man 1: Ja.

Man 2: Ja, dat klinkt ook, maar het klinkt .. het klinkt badinerend, terwijl ik het niet zo bedoel.

Man 1: Ik begrijp.. ik voel zo.

Man 2: Jij voelt het?

Man 1: Nou, ik vind het gewoon heel eh, nou ja ik vind het precies wat jij zegt hebt heb ik ook want je gaat namelijk op een soort eh, ja wat is het een soort small-talk achtige manier...

Man 2: Ja, maar dat is.. in die landen is dat niet erg

Man 1: Ja, precies en daar is het dan kan het wel op een of andere manier want dat merk jij natuurlijk ook want je hebt een andere taal, je zegt "je 't enrai un petend" tegen iemand. Nee, maar je zit al, misschien juist omdat je die taal niet beheerst, zit je er opeens zo helemaal..

Man 2: Maar het is voor ons mannen ook absoluut geen punt. Als ik mijn marokkaanse werkster thuis heb, ja ik spreek geen woord Marokkaans, ja een beetje, een beetje Frans een beetje... Maar ik denk mens ik zie je liever gaan dan komen.

Man 2: Laten we anders even kijken.

Man 1: Zullen we anders eerst even kijken dit is eh.

Man 2: Dat vertaalt meer over...

Man 1: De cabaretier Wim Herson een stukje kijken en eh een wat gedeelte uit zijn nieuwe voorstelling.

Man 2: Fantástisch.


Weer terug?