Mhihihihihi - Wim Herson

Wim Herson - Integreren (met dank aan JWB!)
Integreren, is moeilijk hoor! Integreren, da's moeilijk. Da's nog heel zo makkelijk niet hoor... H integreren, behoorlijk moeilijk h, integreren, da's moeilijk hoor hh...

Zo loop ik laatst over straat en komt er een man op me af, zo'n brede man zo'n ja een echte hollander zal 'k maar zeggen h, je kent ze wel met van die grote schoenen zo'n groen jackie aan en zo'n kale kop. H, ken u ze, maar die man die loopt een beetje te zwalken over straat ik denk die is lam. Hhh, mooi h? Ja.

Nee op een gegeven moment krijgt hij het toch voor elkaar om recht op mij af te lopen. En hij komt tot hier zo voor mijn gezicht en hij zegt: "vuile vieze rotturk". Ik zeg h, hallo, cous-cous h! Hahaha, jaha, 'k ben ook niet gek h...

Maar hij wist van geen ophouden die man, nee, twee vuisten in de lucht. Ik zeg nou ok, ramme-dan... Nou toen was 'ie gauw vertrokken hoor, dat durfde die dan toch niet aan, h...

Nee, ja, laten we nou eerlijk wezen mensen, wat maakt het nou uit wat voor kleur je skin-head...h Ja, dat vind ik dan h, hoor, he, hehehe.

Nee dames en heren, integreren dat is moeilijker dan je denkt. Dus ik denk nou laat ik nou eerst maar eens proberen de taal onder de knie te krijgen dus ik ga naar zo'n tweedehands boekwinkel, zoveel geld heb ik natuurlijk niet h. Dus ik kom zo'n tweedehands boekwinkel binnen en ik zie daar een boek liggen: 'Dik Trom', ik denk nou, dat is typisch nederlands cultuurgoed, dat moe 'k hebben dat moest ik maar eens doornemen. Dus ik pak dat boek op, het was niet van echt hele goede kwaliteit, dus ik denk dat kan ik misschien nog wel betalen. Ik loop naar de kassa, ik leg dat boek zo op de toonbank en ik zeg: "wat kost dat". Die man zegt: "da's dan 24,95". Ik zeg: "24,95 ? D'r zit niet eens een kaft-an." Hhh, ja denk maar effe na hoor, voordat je 'm heb, hhh, ja mensen het is ook maar een gek.

Je komt ontzettend veel misverstanden tegen bij dat integreren, 't is misverstand op misverstand. Op een gegeven moment dacht ik: Ja, die nederlanders dat is toch een proper volkje niet-waar? Die zijn echt van de grote schoonmaak, dus ik denk op een gegeven moment denk ik: Dat integreren dat begint misschien wel bij de grote schoonmaak. Dus ik sta op een gegeven moment sta ik buiten dat tapijtje uit te kloppen komt er zo'n bijgoochem langs die zegt Zo, startproblemen Ali?

Ja, da's moeilijk, da's dan zo'n misverstand h, je hebt wel meer misverstanden hoor ik ging laatst een tweedehands autootje kopen, kom ik bij die autoverkoper aan die zegt tegen mij: "Zo u komt zeker voor de fiat fatwa?".

Zo stond ik laatst in een turkse snackbar en die man zegt: "Hoeveel moest je er nou eigenlijk hebben?" Ik zeg: "Ach-med"

Zo zag ik laatst een turkse man die was zijn gebeden aan het doen op zo'n matje ik zeg: "Je zit verkeerd hoor, je zit met je rug naar m---kka. Weetjewel.. Ja dat zeg ik gewoon... Staat die man op, die kijkt me zo recht in mijn gezicht, die zegt: "Ach man, ga jij toch terug naar je b---rbervolkje". Ja, dat zijn dan, ja dat zijn misverstanden, daar kom je niet weg mee.

Met het rijexamen toch ook? Met het rijexamen, ik begrijp niet waarom ze daar bagdad bij halen. Bij het rijexamen! Daar halen ze Bagdad bij. Zit ik daar, zegt ehhh, zo'n stem, die zegt dan op een gegeven moment: "U rijdt buiten de bebouwde kom, u wil links inhalen, Bagdad?" En ik begreep het niet, ik begrijp het gewoon een groot misverstand.


Weer terug?