Mhihihihihi - Poepclowns bij de belastingman

Poepclowns bij de belastingman (met dank aan JWB!)Belastingadviseur: Dat brengt mij dus eigenlijk ook op dat ezeltje.

Clown 1: Ja, nou, om nog effe terug te komen op die woonwagen. Volgens mij eh, het rare is dat het, kijk voor ons is dat, wij wonen daar, dat heet ook een woonwagen, niet ?

Belastingadviseur: Ja.

Clown 1: Maar eh, ja, voor een bak is het, eh, heb ik begrepen, roerend goed. Omdat er wielen onder zitten, en dat begrijp ik zelf ook wel.

Belastingadviseur: Ja.

Clown 1: Ja, maar eigenlijk vind ik dat niet terecht. Want wij kunnen niet in een huis wonen. Ik bedoel, zet ons drie weken in een huis en wij gaan dood, we verpieteren gewoon. Dus eh, nou ja, maar als je een ezeltje voor die wagen zet, dan moet je hem natuurlijk ook sneller afschrijven.

Clown 2: Ja, dat snap ik helemaal niet, ik weet niet of dat in de papieren van '95 staat dat wij dus afgekeurd zijn, of hij in ieder geval helemaal op zijn rug, als cascadeur, dus eh, we zijn ook, ja, we proberen nu wat nieuwe wegen te vinden in de clownerie.

Clown 1: Daar heb ik trouwens ook nog een puntje voor, want eh, omdat we toen weer naar Hongarije waren hebben we deze aangeschaft voor een hele mooie schappelijke prijs. Maar eigenlijk willen we deze dan ook wel aftrekken. Maar dan is het wel een probleem, want als je dit dus aanschaft. Want dit is duidelijk een clownerie-attribuut, dat wij voor de belasting eigenlijk gewoon nog ingeschreven staan als cascadeurs. Wat wij in feite al jaren niet doen.

Clown 2: Want die kinderen vinden dat schitterend hè, dan zitten daar iets van duizend kinderen met zo'n bril op, ja dat is een schitterend gezicht.

Clown 1: Die zitten te schateren en te lachen tot en met.

Belastingadviseur: Ja, het is meer een attribuut. Die toeter die jullie toen hadden, die hele grote, die dat...

Clown 1: Die is gestolen

Belastingadviseur: Ja, met dat, dat is hetzelfde, want dat ding maakt zo'n soort pwa-pwa-pwa-pwa-pwa-achtig geluid. Op het moment dat het voor jullie woonwagen een claxon is, is dat een-vijfde aftrekbare deel, van ook weer binnen de woonwagen van wat je van de woonwagen af kan trekken. En als het bij attribuut, moet je geloofwaardig maken, dan gaat het over, ja, een groter aantal jaren.

Clown 1: Nou, eh, want wat jij zegt, dat is ook een probleem, want je kan nergens een bonnetje van krijgen, want jij zegt steeds van 'hé, jongens, ik krijg geen bonnetjes' maar eh,is niet te krijgen. In die landen niet.

Clown 2: Je wordt zo gewaardeerd door wat je doet, en eigenlijk wordt je, ja financieel is het natuurlijk...

Belastingadviseur: Ja, het levert niks op.

Clown 2: Want als je dat kind ziet, en je ziet die lach in die ogen. Dat denk je ja, dat is geen geld van de wereld die dat kan betalen. Die lach van dat kind in die ogen, die straling.

Clown 1: Daar weegt niks tegen op.

Clown 2: Daar weegt niks tegen op.

Clown 1: Dat is het mooiste wat er is, wij hadden een keer een hele groep van die jonge kindertjes, weet je wel, in Roemenië. Die hadden, die hadden, vreselijke dingen meegemaakt. Die waren in een weeshuis weggestopt en verlaten en alles en angsten en dit en dat. En die mochten toen een avond bij ons komen kijken, nou die zaten met de tranen in de ogen te schateren en te kraaien van het lachen. Maar dat eh, dat kan je nergens. Probeer dat maar eens in geld uit de drukken, dat is niet...

Clown 2: Dat is niet in geld uit te drukken.

Clown 1: Nou ja, zou ik nou eigenlijk wel eens, uiteindelijk wel eens willen weten wat we eraan kunnen verdienen. Want eh...

Belastingadviseur: Ja, nou, ik heb het gewoon een beetje zitten optellen en als je nadat jullie alles eh, afbetaald zouden hebben wat er nog openstaat. Want jullie hebben een paar van die duurdere, grote, flapschoenen laten maken.

Clown 1: Ja, maar omdat jij zei 'schulden maken, schulden maken'.

Belastingadviseur: Ja, dat is in principe ook waar, je moet een kapitaal natuurlijk, een kapitaal moet bewegen, maar op een gegeven moment is er dus als er geen kapitaal meer is dan beweegt er dus ook niks meer. En dat is eigenlijk een beetje wat er nu met jullie aan de hand is.

Clown 2: Maar hoe moeten we nou rondkomen, daar kan je geeneens een boterham van kopen.

Belastingadviseur: Nee, dat is wel een beetje het punt, dat je misschien...ik weet niet of jullie nog...vierhonderdachtenzeventig gulden en vijfentwintig cent, dat is wat er staat. En dan is dat, dat is gewoon het kapitaal dat je, of kapitaal, dat is het geld dat je nu op kan nemen. Ik zou je ook aanraden om dat vandaag nog op te nemen. Ja, ik zou jullie ook dolgraag willen helpen...

Clown 1: Ja, leuk.

Belastingadviseur: Maar het is op dit moment gewoon niet anders. Ik zou zeggen, ik zal die formulieren vandaag nog even opsturen zodat die woonwagen niet weggesleept wordt, terwijl jij er nog in zit.

Clown 1: Nee, ja, dat zou er nog bij moeten komen, zeg. Dan krijgen ze hem recht van voren hoor !

(de zigeuners lopen naar buiten, mopperend lopen ze naar hun eenwielers toe)


Clown 2: Je geeft die mensen hun hele leven een lach, en hier wordt je met vierhonderdachtenzeventig gulden...

Clown 1: Nou, je wordt gewoon het bos in gest...

(ze zien dat de eenwielers weg zijn)


Clown 1: Krijg nou alles, sapperdeflap, hier, welke gek jat er nou een eenwieler.Weer terug?