Mhihihihihi - Gebroeders Trapman bij de belastingman

Gebroeders Trapman bij de belastingman (met dank aan JWB!)Belastingadviseur: Het punt is, omdat jullie allebei de privé-zaken gewoon gescheiden willen houden. Omdat Wind Of The Willows, wat jij net zei, die staat in jouw stal. En niet in die van Rich. En ook omdat Wind Of The Willows eigenlijk opgevoerd is hier, en waarschijnlijk dat dat ook in werkelijkheid is, privé-paard van jouw vrouw, Luuc, van Josefien is dat, ehh, zijn die stallen zijn een privé-investering waar Rich helemaal buiten staat.

Broer 1: Ja, en Sushasherry, hoe staat die geboekt ?

Belastingadviseur: Hè ?

Broer 1: Sushasherry !

Belastingadviseur: Sushasherry heb ik weer gezet..

Broer 1: Die is van Yvonne, dat is mijn huidige vrouw. Ik wil niet dat die twee paarden in een stal staan.

Belastingadviseur: Die staat nu op European Mickey Mouse. In deze, in deze balans.

Broer 1: Dat zou kunnen, maar ik vind het emotioneel ehh, ja moeilijk te verkroppen dat die twee paarden in een stal staan, terwijl ik zelf dus gescheiden ben van mijn eerste vrouw. En Sushasherry die behoort aan mijn huidige vrouw, Yvonne. En die zit daar ook weer mee dat...nou die vindt dat vervelend.

Belastingadviseur: Ja, tuurlijk.

Broer 1: En dat is hetzelfde verhaal als met die boot, die ligt dan nog daar in Port-au-Benouce. Die zou zij het liefste ook hier willen hebben.

Belastingadviseur: Ja, Port-au-Benouce komen we zo op, ik had eigenlijk willen weten dat, Sushasherry en Wind Of The Willows zitten in één stal zonder verder scheidingswandje. Heeft Richard er niks mee te maken, want jij bent geen ehh, paardenman.

Broer 2: Ja, er is een ding, dat het nu lijkt, toen we de boel er op nageslagen hebben, lijkt het er nu op dat ik voor ehh, het bijgebouw van de stallen van mijn broer, dat ik daar aan mee ga betalen. Nou zou ik dat op zich geen probleem vinden, maar we willen de dingen altijd graag duidelijk, financieel in ieder geval, duidelijk gescheiden houden.

Belastingadviseur: Ja, ik kan me voorstellen dat je dat duidelijk wil hebben wat daar dan wel privé van is en wat niet.

Broer 1: Dat geld eigenlijk ook en dat weet ik, voor Rich is dat ook zo, dat die beide boten nog steeds aan de ketting liggen daar in Port-au-Benouce.

Belastingadviseur: Ja

Broer 1: En dat, ehh, meneer van de Poel die heeft toen gezegd dat je moet een constructie verzinnen dat je dus die boten via European Mickey Mouse dus terug zou kunnen vorderen.

Broer 2: Kijk als ik hier een dubbeltje heb, dan heb ik hier een dubbeltje. Laat ik dat dubbeltje vallen, dan heb ik geen dubbeltje. Daar gaat het om.

Belastingadviseur: Ja oké, ja goed dat begrijp ik en ik hoef verder ook helemaal niet te weten. Het punt is meer dat je zegt, zij, zij in Kortehoef staat zij onder de meisjesnaam Josefien van de Akker.

Broer 1: Wacht nou eens even. Het komt er op neer dat wij drie tonnetjes kwijt zijn, aan de fiscus. En nou willen wij van u alleen maar weten, of die drie tonnetjes weer in het eigen bakkie terug komen. Dat is het enigste wat wij vragen. Dat geld ook voor die boten die wij hebben. Dat zou ook geregeld worden dat die terug zouden komen.

Broer 2: Ja, da's ook allemaal niet zo moeilijk. Zou ook allemaal zo kunnen. Ik bedoel dat wordt effe, dat wordt daar neergezet, dat wordt daar afgeschreven, tikkertje hol, tikkertje daar, hup bootjes komen weer terug.

Belastingadviseur: Ja

Broer 2: Maar waar zijn die bootjes ? Komt u maar eens kijken bij mij, aan mijn steiger. Daar liggen geen bootjes.

Belastingadviseur: Nee kijk, het punt is dat jullie, omdat je nu het gaat nu om drie, ruim drie ton. Als ik jullie, als jullie allebei invidivueel als verdieners, als inkomensgenieters zeg maar staan ingeschreven wordt het ook apart belast. Dus het zou een, een constructie zou kunnen zijn, hmm, kijk bij een huwelijk of een soort vorm van samenleving, je hebt ook soms een...dan wordt het gewoon bij elkaar geteld en daar wordt iets over afgedragen, dan krijg je dus een heel ander plaatje dan die drie ton. Ehh, blijf je wel eens, dat hoef ik helemaal niet eens echt letterlijk te weten, maar blijf je hier wel eens laat doorwerken of, blijven jullie wel eens overnachten of iets.. ?

Broer 1: Ja, wel ja. Als wij voor zaken hier moeten zijn dan blijven we wel eens

Belastingadviseur: Ja, en dan ook wel eens zeg maar gelijktijdig ? Nee ik bedoel, eh, eigenlijk zou je dan, als je dus,als uiteindelijk, want anders krijg je natuurlijk die hele tandenborstelpapierwinkel er ook weer achteraan die hier dan gaan kijken en dan gaan snuffelen en je hebt een wasbakje hier en een wasbakje daar en wie slaapt dan waar en is dat op de bank, is dat in een... Dat hoef, dat hoef ik ook helemaal niet, ehh verder, dat hoef.. dat hoef ik niet te weten. Ik bedoel als ik het niet weet dan weet uiteindelijk een ander het ook niet, zo wil ik maar zeggen. Ehm, het punt zou moeten zijn dat je, je hebt een W3-constructie, dat zijn twee formuliertjes, dat moeten er twee mensen onafhankelijk zijn, ehh dat kan in de tweede graad dat kan een tante of een oom zijn, of een van de nog levende ouders. Die zou moeten verklaren: "Nee, Luuc is niet een rechtreekse bloedverwante broer van Rich." En op dat moment ga je hier gewoon samen in een kamer, of niet eens, liggen en is het fiscaal zo, dat je en broer-af bent en ehm, samenwoont.

Broer 1: Ga jij nou, suggereren, dat ik als hetero opeens bruinwerker zou zijn, rugtoerist ?

Belastingadviseur: Voor de belasting.Weer terug?