Jiskefet - De Dierenwinkel

De Dierenwinkel - Muizenplaag


Verkoper: Goedemiddag.

Klant: Goedemiddag. Kom ik ongelegen?

Verkoper: Nog twee dagen broeden dan kan ik naar verwachting nieuw leven in de winkel verwelkomen.

Klant: Nieuw leven?

Verkoper: Ik heb vanmorgen net het laatste exemplaar van het wijfje van de Argentijnse poncho-vogel verkocht. Wie zal nu de eieren uitbroeden?

Klant: Een echte poncho-vogel? Daar zal die klant wel bijzonder diep voor ik de buidel hebben moeten tasten.

Verkoper: Wis en waarachtig Het broedgebied van de poncho-vogels strekt zich uit van de uitlopers van het Andes-gebergte tot aan de pampa's van PatagoniŽ. Een volwassen exemplaar haalt een spanwijdte waar iedere vogelliefhebber U tegen zegt. Eieren voor zijn geld kiezen, zeggen ze wel eens, maar in het onderhavige geval gaat die vlieger niet op.

Klant: En wie mag zich de gelukkige bezitter van de zo zeldzame ponchovogel noemen?

Verkoper: Een klant van lichte zeden en tevens een goede bekende van de politie. In het nachtleven van deze stad gebeuren soms dingen met ponchovogels die het daglicht niet kunnen velen. Maar aangezien het hier om een trouwe klant gaat die bovendien goed in zijn slappe was zit, knijp ik voor ťťn keer graag een oogje toe. Wat kan ik voor u betekenen?

Klant: Ik lijd aan een muizenplaag.

Verkoper: Over hoevel muizen hebben wij het hier?

Klant: Vijf.

Verkoper: Dan heb ik precies wat U zoekt. Momentje...

Klant: Maar dat is een poes!

Verkoper: De gelijkenis is inderdaad treffend, maar schijn bedriegt. Dit is een originele Zuidamerikaanse bingo. Als de kat van huis is, dansen de muizen, luidt het spreekwoord, maar daar waarde Bingo eenmaal heeft huisgehouden, ligt de balzaal er doorgaans verlaten bij. Dit dier heeft zijn sporen in de graanschuren van het Zuidamerikaanse continent ruimschoots verdiend.Als u er twee neemt zal uw muizenprobleem voorgoed tot het verleden behoren.

Klant: Twee Bingo's? Kan deze het karwei soms niet in zijn eentje klaren?

Verkoper: De bingo's werken bijna altijd met zijn tweeŽn. De een jaagt de muizen de gang op, waar de ander ze aan het eind staat op te wachten.

Klant: Ik heb geen gang.

Verkoper: In dat geval zult u helemaal versteld staan van hun timing en samenwerking. Op een klein oppervlak is de wendbaarheid van de bingo legendarisch.

Klant: Wat gaat me dat geintje kosten?

Verkoper: Een bingo komt op F 145,-. Bij aanschaf van twee bingo's krijgt u een korting van 20% op het tweede exemplaar.

Klant: Goeie hemel! Dat gaat me te veel in de papieren lopen. Heeft u niet een goedkopere oplossing?

Verkoper: Met deze punt 48 kunt U zonder bij te laden zestien muizen door het hoofd schieten!

Klant: Voor wie houdt U mij eigenlijk? Ik ben Billy The Kid niet! Voor wie houdt u mij eigenlijk?

Verkoper: Dit heb ik onlangs uit de Verenigde Staten binnengekregen. Daar gaan ze als warme broodjes over de toonbank.

Klant: En wat mag dat dan wel zijn?

Verkoper: De Booby Mouse. Die komt op F 94,- exclusief de batterijen.

Klant: De boepiemouse?

Verkoper: De Booby Mouse. Niet van echt te onderscheiden. De Booby Mouse loopt door alle woonvertrekken en lokt de muzien achter zich aan. Als hij ze allemaal om zich heen heeft verzameld, vertelt hij ze een verhaal, verspreidt hij een dodelijk strijdgas, waar uw kleine plaaggeesten niet van terug zullen hebben.

Klant: Is dat niet gevaarlijk?

Verkoper: Ik kan u aanraden om zodra het verhaal begint, zo snel mogelijk een veilig heenkomen te zoeken.

Klant: Vooruit met de geit. Ik ga voor die Booby Mouse!

Verkoper: De verpakking bevat vijf capsules met strijdgas. Het is officieel in ons land verboden, maar voor een goede klant als u maak ik een uitzondering. Succes ermee! Ik zou maar wat graag in uw schoenen willen staan om de gezichten van die muizen te zien wanneer de Booby Mouse hun een welverdiend koekje van eigen deeg geeft!

Klant: Goedemiddag!

Verkoper: Goedemiddag!

(Klant verlaat de winkel, verkoper verdwijnt onder de toonbank)

Verkoper: Wel voor den donder! Nou ben ik vergeten de koper van de poncho-vogel zijn poncho mee te geven! Zo haalt-ie natuurlijk nooit zijn volle spanwijdte!


Weer terug?