Mhihihihihi - De Dierenwinkel

De Dierenwinkel - Dierenfilm


Klant: Goeiemiddag.

Verkoper: Goeiemiddag.

Klant: Ik wilde graag een videoband kopen.

Verkoper: Waar is het voor?

Klant: Ik ga vanvond de dierenfilm opnemen.

Verkoper: Alstublieft. Op deze band kunt u alles opnemen: de nijlpaarden, de gazellen, de leeuwen en hun pasgeboren welpen. Al deze dieren komen op deze videoband goed tot hun recht.

Klant: 't Is voor de dierenfilm van kwart over zeven.

Verkoper: Dan treft u het! Ik heb me laten vertellen dat de dierenfilm van kwart over zeven enkele bijzonder prachtige opnamen van de zeldzame toekans bij de drinkplaats bevat.

Klant: De drinkplaats! Toch niet dezelfde drinkplaats als bij de dierenfilm van vorige week?

Verkoper: Dezelfde drinkplaats! Alle dieren die dorst hadden zijn op de film opgenomen.

Klant: Bij de drinkplaats van de dierenfilm van vorige week werd alle aandacht opgeeist door de nijlpaarden. Nu heb ik niets tegen nijlpaarden, maar de tevens bij de drinkplaats aanwezige vogels kwamen daardoor wel erg op het tweede plan te staan.

Verkoper: Wat u zegt...

Klant: Ook in de dierenfilm van vorige week zo prominent aanwezige bosnegers eisen de aandacht op van hetgeen waar het echt in eerste instantie om gaat: de drinkende dieren!

Verkoper: Dan kan ik u gerust stellen; het Duitse echtpaar dat voor de dierenfilms verantwoordelijk is, heeft de bosnegers op het hart gedrukt, om zich tijdens het filmen van de immers buitengewoon schuwe toekans, zo ver mogelijk van de drinkplaats op te houden.

Klant: Dat is geraden ook! Het gedrag bij de drinkplaats van de bosnegers was ronduit hinderlijk. Mijn belangstelling geldt in de eerste plaats de dieren. Voor een film over bosnegers bedankt ondergetekende feestelijk.

Verkoper: Wanneer de bosnegers zich ook maar iets van het verzoek van het Duitse echtpaar gelegen laten liggen, kan eigenlijk niets meer een geslaagde dierenfilm in de weg staan.

Klant: Ik help het u hopen. Mij is ten ore gekomen, dat onder die bosnegers nogal wat hardleerse figuren rondlopen.

Klant: Wat is dat?

Verkoper: Dat is van de reclame bij aankoop van één videoband voor het opnemen van dierenfilms, één zuigmarmot kado!

Klant: Wanneer begint-ie met zuigen?

Verkoper: Ach deze is pas twee weken, maar ik geef u een goede kans dat het zuigen vanavond gaat beginnen. Dat is dan F 7,95.

Klant: Bedankt en goeiemiddag!

Verkoper: Zeg... Mag ik u iets vragen?

Klant: Voor de draad ermee!

Verkoper: Zou u misschien morgen nog eens terug willen komen, om met mij over de dierenfilm van gedachten te wisselen?

Klant: Maar natuurlijk! Als wij met z'n tweeen met aandacht de dierenfilm bekijken, hebben we morgen zeker voor een half uur gesprekstof. Ik zeg altijd maar, twee zien immers meer dan één!

Verkoper: Dat stel ik zeer op prijs.

Klant: Ik zou willen zeggen, tot morgen dan maar!

Verkoper: Tot morgen! Nogmaals, ik stel het zeer op prijs. Vooral uw aanmerkingen betreffende gebeurtenissen bij de drinkplaats, hebben mij zeer getroffen. Eerlijk gezegd zit het mij van die bosnegers ook helemaal niet erg lekker! Maar tegenover de klanten hou ik natuurlijk wijselijk mijn mond...

Klant: Goedenmiddag!

Verkoper: Goedenmiddag!

Klant gaat weg

Verkoper: Waar de dieren zich aan de drinkplaats laven, laven de mensen zich aan een goed gesprek over de dieren!Weer terug?